3d scan fotolijstje 3dpsa
Het origineel wordt in 3D gescand.

3d scan david 3d scanner 3dpsa arnhem print service

Hij is daarvoor in dit geval eerst met een wit poeder bedekt. Dit is soms nodig om te donkere of reflecterende objecten toch door de scanner goed te laten herkennen. Er worden (al dan niet automatisch) rondom opnamen gemaakt van het object die vervolgens door de software (al dan niet automatisch) tot een 3D model worden samengesteld.

Softwarematige reparatie.

3dpsa modelleren scan 3dprintaansluiting2 3dpsa 3d print

Een deel van het originele lijstje is afgebroken (defect). Softwarematig wordt het lijstje hersteld zodat er weer een compleet lijstje ontstaat. Aanvankelijk was het idee om alleen het ontbrekende deel te printen maar dit bleek te klein. Besloten is toen om het hele lijstje opnieuw in 3D te printen. Hierbij is gekozen om dit in nylon te doen met SLS techniek.

Rechts het origineel, links de 3D print.

3d print lijstje scan 3dpsa3d print lijstje scan 3dpsa met meetlat

Op deze foto’s is goed te zien hoe klein de lijstjes eigenlijk zijn. De rechter, met goud bedekt, is het defecte origineel. Links de in nylon 3D geprinte versie.

Gerepareerde lijstje.

cior-sl-ls_ru_1cior-sl-e-steijlen_1

De klant heeft er voor gekozen om het ontbrekende deel te vervangen door het deel van de 3D geprinte versie. Hierdoor is zo veel mogelijk van het origineel blijven bestaan. Daarna is het origineel opnieuw voorzien van bladgoud.

‘Het lijmen met polyurethaan gaf geen problemen, vergulden met het K√∂lner systeem ook niet. Het patineren is gedaan met rauwe omber in lijnolie met beetje siccatief en de rug in lijmverf met gele oker.’

De reparatie is nauwelijks nog zichtbaar.

Het eindresultaat (computer-render)

3d print service arnhem 3d scan fotolijstje

Als extraatje voor de klant is vooraf nog een mooie computer-render* gemaakt om een beeld te geven van het vermoedelijke eindresultaat. Het originele eindresultaat is vanzelfsprekend veel waardevoller.

*In computergraphics is renderen, het met behulp van de computer, genereren van een digitale afbeelding op basis van digitale data, die onder andere afkomstig kunnen zijn van een model.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met 3D Print Service Arnhem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *