Inhoud

Arduino is de beste manier om aan de slag te gaan met het programmeren van microcontrollers en het bouwen van uw eigen circuits die de wereld om hen heen waarnemen en erop reageren. Wist u dat met deze, goedkope en toegankelijke microcontroller, veel 3D-printers worden aangestuurd? In deze cursus leert u het programmeren van een Arduino door o.a. een LED te laten knipperen, één of meerdere sensors uit te lezen en met deze input een output aan te sturen. Ook wordt van enkele elektronica componenten de werking uitgelegd, wel zo handig.

Alle benodigde materialen, waaronder een Arduino een Breadbord met bedrading en elektronische componenten zijn inbegrepen bij de cursus. Deze materialen ontvangt u bij aanvang van de cursus.

Les 1

Leer de basis van het programmeren met het knipperen van een LED.

  • Basis programmeren

Les 2

Leer het uitlezen van een sensor met Arduino en de waardes van de sensor te zien.

  • Inputs

Les 3

Leer een input toepassen op een output via de Arduino.

  • Outputs
Beginner
Van 8 tot 88 jaar
Min. 4, Max. 8.
3 Ochtenden of Middagen
Van 9:30 tot 12:00 uur of 13:00 tot 15:30 uur
€ 160,- incl. btw

Resultaat

Na afronding van de cursus ken je de basis van het programmeren van een Arduino. Je weet hoe verschillende sensoren werken en hoe je op basis van de informatie vanuit een sensor een output aan kunt sturen. Tevens heb je kennis opgedaan van basis-elektronica-componenten.

Voorwaarden

Je moet beschikken over een goed werkende laptop (die je meeneemt op de cursusavond). Alle benodigde materialen, waaronder een Arduino een Breadbord met bedrading en elektronische componenten zijn inbegrepen bij de cursus. Deze materialen ontvangt u bij aanvang van de cursus.

Eerstvolgende cursus

Als u zich nu aanmeldt dan ontvangt u z.s.m. bericht van de eerstvolgende startdatum.

Meld je nu aan

Uw aanmelding wordt pas definitief nadat contact met u is opgenomen.
U kunt hierboven één of meerdere cursussen tegelijk aangeven of het formulier meerdere malen insturen.