COVID-19 mask adaptor fdm printable

3D Print Service Arnhem heeft een 3d ontwerp gemaakt dat een duikmasker ( Decathlon Subsea Easybreath ) geschikt maakt voor diverse filters. De onderdelen zijn met een FDM printer goed te printen en dus snel en goedkoop te fabriceren.

COVID-19 mask adaptor fdm printable - threaded
Voor filters met een schroefdaad

Dit idee is ontstaan na het verzoek van Stephan Dehne van Zorg en Welzijn Nederland B.V. in Tiel, die bezorgd is over de gezondheid van zijn verplegend personeel. Ook Anne van Wijngaarden benaderde 3D Print Service Arnhem omdat zij haar ouders wil beschermen tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Er bleken al diverse initiatieven te zijn ontplooit, aanvankelijk in Italië maar ook in Spanje, België en Nederland.

Om ervoor te zorgen dat veel van deze adapters, snel geprint kunnen worden is het ontwerp aangepast zodat het op een FDM printer te printen is. Dit zijn ’thuis’ 3D printers die bij veel voornamelijk hobbyisten, maar ook MKB bedrijven en Scholen beschikbaar zijn.

COVID-19 mask adaptor fdm printable - bajonet
Voor filters met een bajonet sluiting

Het model kan het best geprint worden met PETG materiaal. Verdere specificaties, evenals het .stl bestand, zijn gratis opvraagbaar bij 3D Print Service Arnhem.

Heb je zelf geen printer dan kun je dit model 3d geprint bestellen via het contactformulier. Kosten in overleg, maar denk aan € 15,- per set.

Note: Decathlon designed and built the Easybreath mask to be used as a snorkel; it is not validated for prevention or treatment.

Note: 3D Print Service Arnhem heeft dit model met veel zorg ontworpen en getest maar de onderdelen zijn niet gecertificeerd o.i.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *