kiemproces graszaadje 3d geprint

In opdracht van Yan Paul Dubbelman, freelancer werkend onder de naam Doublemen, wordt voor zijn klant ICL een visualisatie van het kiemproces van graszaden gemaakt, door een team van specialisten.

Een geschilderd 3d model van een graszaadje (dag 9).

Hij heeft daarvoor een team verzameld die het graszaadje in verschillende stadia ( dag 1, 3, 6, 7, 9, 12 en 15 ) vorm moet geven.

Stap 1. Allereerst moeten op basis van diverse foto’s van de klant, meerdere digitale 3d modellen gemaakt worden van de zaadjes. Dit wordt gedaan door Daniel Clasquin.

Foto ‘echte’ graszaadje, dag 9.
3D computer model o.b.v. bovenstaande foto (W.I.P.)

Stap 2. 3DPSA is in dit geval de partij die in nauwe samenwerking, de modellen daadwerkelijk in 3D print. Dit wordt gedaan met een eigen Formlabs 3D SLA printer. Dit is een 3D printtechniek die o.b.v. vloeistof 3D modellen maakt doordat Resin laag voor laag wordt uitgehard d.m.v. een UV laser. Dit geeft een zeer hoge resolutie waardoor ‘3d printlijntjes’ niet meer zijn te zien.

Dag 15, het grootste model, SLA geprint.

Stap 3. Daarna worden ze beschilderd door Peter Zuidgeest.

Beschilderd door Peter Zuidgeest.

Hierna worden de 7 stadia van het kiemproces in een ‘glazen’ kast geplaatst en door de klant als presentatiemateriaal gebruikt tijdens beurzen e.d.

p.s: Het eindresultaat zal begin 2020 klaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *