Cursus 3D Printen

Cursus 3D Printen (incl. 3D Printer)

Je leert 3D Printen met je eigen 3D Printer die inbegrepen is in deze cursus.

Algemeen:

Bij aanvang van de cursus ontvang je je eigen 3D Printer. We gaan hier snel mee aan de gang, echter pas nadat we wat ‘theoretische’ achtergrond tot ons hebben genomen. In 6 avonden van 2 uur krijg je telkens het eerste uur wat theorie en het tweede uur ga je zelf met je eigen 3D printer aan de gang. Diverse Hardware en software begrippen komen aan bod zodat je na afronding van de cursus, thuis probleemloos kunt beginnen om je eigen ideeën vorm te geven en uiteindelijk uit te printen op je eigen 3D Printer.

Resultaat:

Na afronding van de cursus heb je een goed beeld wat 3D printen inhoud, wat je ermee kunt (en wat niet) en wat je ervoor nodig hebt. Je bent ‘ingeburgerd’ in de begrippen en technologieën die er zijn en kunt voortaan meepraten als het gaat om de techniek van de toekomst. Je bent in staat je eigen voorwerpen in 3D te printen.

Door wie:

De cursus wordt gegeven door Eric Steijlen, eigenaar van 3D Print Service Arnhem. Hij geeft o.a. les voor 3D Ambacht en heeft ruim 3 jaar fulltime praktijk ervaring met het 3D modelleren en 3D Printen. Hij heeft zijn eigen 3D Printers ontwikkeld en in gebruik voor klantopdrachten.

Voor wie:

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met 3D printen maar daar graag hulp bij ontvangt om de materie snel eigen te worden.

Opzet (tijd en kosten):

De cursus is verdeeld over 6 avonden/weken en kost € 499,- p.p incl. btw. en 3D Printer. Elke avond duurt 2 uur en bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Inbegrepen zijn:

  • Een 3D Printer (printvolume 8cm x 8cm x8 cm) (FDM)
  • 1x 750 gram filament (PLA, 1,75mm)
  • Alle benodigde software (open-source)
  • en een kopje koffie.

Eerstvolgende cursus: 8-9, 15-9, 22-9, 29-9, 6-10 en 13-10 (onder voorbehoud)

Voorwaarden:

Je moet beschikken over een goed werkende laptop (die je meeneemt op de cursusavond). Leeftijd is minimaal 12 jaar. Groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 personen.

Vervolg:

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je gebruik maken van het formulier aan de rechter kant van deze pagina.