3D Scannen

Meer informatie over 3D Scan producten en diensten

Details

Het scannen van een bestaand object kan voor diverse doeleinden worden ingezet.

Doeleinden

Het 3D scannen van objecten wordt doorgaans ingezet voor het omzetten van een bestaande 'organische vorm' naar een digitaal 3D model. Overigens kan een 'geometrisch gevormd' object vaak (beter) na-getekend worden.

Omvang

Wij kunnen objecten scannen met een volume tussen ongeveer 1cm3 en 1m3.

Resolutie

De resolutie van onze scanapparatuur bedraagt (in de praktijk) ongeveer 0.2 % van de objectgrootte. Bij een object van 50 mm zal dat in de praktijk dus neerkomen op ongeveer 0.1 mm.

Levertijd

Het object dat gescand dient te worden hebben wij het liefst enkele dagen in bezit. In overleg bespreken we hoelang dat is. Als het object niet verplaatst kan worden dan kunnen we ook op uw locatie scannen.

Bestand

U ontvangt uiteindelijk een .stl of .obj bestand van ons via WeTransfer. U bent dan eigenaar van het bestand.

Nabewerking

Het resultaat van een 3D scan is een puntenwolk die omgezet wordt naar een .stl of .obj bestand. Dit bestand bestaat uit duizenden kleine driehoekjes en is maar beperkt te bewerken. Zeker voor 'technische' (CAD) doeleinden zijn deze bestanden beperkt geschikt. Een Reverse-engineering-slag dient daarna, indien gewenst, nog door uzelf of door ons uitgevoerd te worden. (Bijvoorbeeld voor het uiteindelijk verkrijgen van een .step file). Voor meer informatie of mogelijkheden neemt u het best even contact met ons op.

Vervolg

U bepaalt zelf of u eventueel zelf het model wilt printen of dat 3DPSA dat voor u verzorgt, bijvoorbeeld om een eerste prototype te kunnen beoordelen. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden die we door zullen nemen met u. Hoogstwaarschijnlijk is dit in de Intake al aan de orde geweest.

Kosten

De kosten voor het scannen van een object bedragen doorgaans € 60,- excl. btw. per object. Bij zeer complexe objecten kan dit hoger zijn, bij eenvoudige objecten iets lager. Bij meerdere objecten tegelijk zullen uw kosten ook lager zijn. Ook kan de gewenste nauwkeurigheid nog invloed op de prijs hebben. Het maken van een afspraak is daarom zeker aan te raden.