3D Printen

Meer informatie over 3D Print producten en diensten
A420 3d printer print service arnhem

UPLOAD VRIJBLIJVEND UW MODEL VOOR EEN PRIJSOPGAVE

Mogelijkheden

Het 3D printen van een model kan op verschillende manieren en voor verschillende toepassingen

Procedure

U kunt uw model(len) bij voorkeur via WeTransfer opsturen naar info@3dprintservicearnhem.nl . U ontvangt na ontvangst z.s.m. een prijsopgave waarna u beslist of u uw model door 3DPSA geprint wilt hebben. Geef alstublieft bij het versturen ook door in welk materiaal, in welke kleur en hoeveel modellen u geprint wil hebben.

FDM Techniek

3D Print Service Arnhem beschikt over meerdere FDM printers die in verschillende kleuren en materialen kunnen printen. FDM is een techniek die gebruik maakt van een plastic draad die gesmolten wordt, waarna deze nauwkeurig wordt 'neergelegd' om het model in lagen op te kunnen bouwen. FDM techniek is m.n. geschikt voor prototype modellen of modellen waarbij het niet hinderlijk is dat de print-lagen nog zichtbaar zijn. Voor het printen van FDM modellen gelden specifieke voorwaarden waaraan het 3D model moet voldoen. Vraag daar eventueel naar.

SLA Techniek

3D Print Service Arnhem beschikt ook over meerdere SLA printers. Deze printers worden meestal ingezet voor kleine objecten die zeer nauwkeurig geprint moeten worden. Deze techniek gebruikt een UV-gevoelige vloeistof (Resin) die laag voor laag wordt uitgehard. Met deze printers is een laagdikte te behalen van 0.025 mm.

SLS Techniek

3D Printers o.b.v. SLS techniek zijn zeer kostbaar en dan ook niet in 'eigen-huis'. Toch is dit één van de meest voor de hand liggende techniek als een product er sterk én mooi uit moet zien. De kosten voor een dergelijke print zijn iets hoger dan bij FDM maar lager dan bij SLA. Als SLS de beste techniek voor uw model is dan kan 3DPSA het printen uitbesteden bij één van de partners.

Omvang en aantal

De maximale afmetingen van objecten die geprint kunnen worden hangt af van de gekozen techniek. Bij FDM is dat meestal ongeveer 20cm x 20cm x 20cm, en kunnen vaak meerder objecten in één sessie worden geprint. 3DPSA beschikt overigens over een printer die objecten kan printen van 2m x 1m x 10cm ! Ook heeft 3DPSA méér dan 10 FDM printers beschikbaar zodat grotere aantallen snel geprint kunnen worden. Bij SLA is de grootte van het object (i.v.m. de kosten) vaak kleiner dan 10cm x 10cm x 10cm. Met SLS kunnen objecten worden geprint met een maximale afmeting van ongeveer 60cm x 50cm x 35cm. Grotere objecten kunnen misschien in meerdere delen worden geprint ?

Levertijd

De levertijd van uw 3D Print is afhankelijk van de techniek waarmee uw model wordt geprint. FDM en SLA duurt gemiddeld twee á drie dagen, SLS doorgaans een week of twee. Heeft u haast dan kunnen in overleg andere afspraken gemaakt worden.

Kosten

De kosten voor het printen van een object zijn afhankelijk van de omvang en de gekozen printtechniek. Bij meerdere printen / aantallen tegelijk zullen uw kosten lager kunnen zijn. Ook kan de gewenste nauwkeurigheid nog invloed op de prijs hebben. Het maken van een afspraak is daarom zeker aan te raden.

A420 3d printer print service arnhem

UPLOAD VRIJBLIJVEND UW MODEL VOOR EEN PRIJSOPGAVE